Valoarea unui blog stă în zâmbetele celui care citeşte

Nu ştiu alţii dacă au observat, dar eu cu sigurantă am remarcat similitudinea dintre jocul de cărţi solitaire şi viaţa.
Solitaire. Este un joc de cărţi în care acestea vin aleator pe monitor. Trebuie puse într-o anumită ordine. Cea corectă. Toţi ştim care e ordinea corectă. Doar că nu ştim ce cărţi vin. Sunt grămezi de cărţi dar numai una singură este la vedere. O muţi şi poate fi ultima mutare. Sau prima dintr-un şir lung de mutări. Niciodată nu ştii care este mutarea corectă.
Viata. Este un lung şir de decizii. Asezonate cu explicaţii pertinente sau impertinente care să susţină că erau singurele decizii de luat. Niciodată nu ştii ce decizie va trebui să iei după ce ai luat ultima decizie. In mod cert va trebui să mai iei una. Dacă simţi că decizia pe care urmează s-o iei e ultima, înseamnă că s-a terminat pachetul de cărţi…..
Solitarie şi viaţa…sunt ambele un joc al deciziilor. Ştii că se vor termina atunci când se termină şi pachetul de “ cărţi”. Nu poţi păcăli, nu vei şti niciodată ce carte urmează să vină. Doar ca la solitaire există o comandă undo. M-am răzgândit, nu vreau să mut cartea aia. In viaţă nu există undo. Te poti răzgândi dar nu poţi muta înapoi. In solitaire poţi face asta însă nu oricând şi nu oricum. Dar o decizie poate fi stearsă ca şi când n-ar fi existat. Revin pe vechiul loc.

Oare cum ar fi în viaţă?  Nu vezi copilul care trece în fugă pe trecerea de pietoni şi ai vrea să dai undo.
Ii spui celui mai bun prieten cuvinte grele, pe care le regreţi. Ai vrea să poţi da undo şi el să nu mai sţie de ce s-a întristat. Undo te fereşte de eşec, dar nu te poate feri de nefericire.
Undo funcţionează în solitaire. Dar cu toate astea în solitaire chiar dacă folosim la nesfârşit această facilitate, e totuşi posibil (chiar foarte posibil) să pierdem jocul.

Advertisements

Comments on: "Viaţa nu are “undo”…" (2)

  1. Denisa Jalba said:

    Ai foarte mare dreptate si imi place ceea ce scrii. De fapt … si eu o teorie asemanatoare privind UNDO -ul din vietile noastre.

    Mult succesc si mai astept post-uri pe blog! 🙂

    • Mersi frumos,Denisuc:). Postarile ies la lumina si datorita (sau din cauza) unor evenimente din viata mea, in care stiu ca mai devreme sau mai tarziu s-au regasit si altii.
      Te pup.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: